Outdoorfika har sin särpräglade smak. Det är en spännande blandning av mellanrostad Arabica från Honduras Marcala för en fin sötma och toner från choklad och mild frukt, en fantastiskt Robusta från Guatemala, för den kryddiga och mustiga smakens skull, och en del kraftigare rostade Arabica bönor från Columbia som ger den där speciella, ruffa tonen, en bra kropp och rost i aromen.
Och vi stortrivs med att bo och leva bredvid Tiveden nationalparken. Stunderna utomhus ger inspiration och energi. Det är här vi rostar kaffe åt dig.
1. Börja med elden
Tänd en eld och fyll kaffepannan med vatten, helst direkt från ett friskt och härligt vattendrag. Mal sedan dina färs6ka kaffebönor grovt (eller använd färdigmalet kokkaffe), häll dem i det kalla vattnet och rör om lite. Vi tar unjefär 65gr per liter, men det är smaksak.
2. Koka kaffet
Sedan ställer du kaffepannan på elden och väntar tills det börja puttra. Lyft pannan från elden innan det kokar för mycket. Låt kaffet stå och sjunka i 4–5 minuter. Häll sedan försiktigt så sumpen stannar på botten.
3. Njut av kaffestunden
Första skvätten ska alltid gå till den som har kokat kaffet. Legenden säger att man annars drabbas av otur. Och det vill vi ju inte! Eller så är det kanske bara för att man själv ska ta den lilla sumpen som ibland samlas på ytan och kommer ut först.
Ta med vildmarkskaffet Outdoorfika på ditt nästa äventyr. Oavsett hur du äventyrar - Outdoorfika kommer att bli kompisen du aldrig vill lämna hemma.
All Rights Reserved | Nina och Ralph Borgmann
Film och bilder av fotograf Jesper Anhede | Hemsida från Delta